TMG – tenziomiografija

KAJ JE TENZIOMIOGRAFIJA

Tenziomiografija (TMG) je diagnostična metoda za ugotavljanje in spremljanje kontraktilnih lastnosti mišic ter simetrije oziroma asimetrije med posameznimi mišicami, mišičnimi skupinami in sklepi. Z njo lahko na hiter, enostaven in neinvaziven način izmerimo stanje (hitrost krčenja in relaksacije ter mišični tonus) vseh pomembnejših skeletnih mišic. Rezultat meritve nam v dani situaciji pove katere mišice je potrebno okrepiti, aktivirati ali sprostiti, da dosežemo ustrezno razmerje med posameznimi mišicami in sklepi za optimalno delovanje telesa.

Današnja uporaba metode TMG je zelo široka. Uporablja se za diagonostiko v športu, zdravstvu in tudi v raziskovalne namene. Pri nas izvajamo meritve za profesionalne kot tudi rekreativne športnike, ki bi radi optimizirali trenažni proces in izboljšali svoje rezultate. Prav tako lahko s pomočjo TMG meritve identificiramo mišični vzrok, ki lahko vpliva na bolečine v sklepih (hrbtenica, kolčni sklep, kolenski sklep, skočni sklep).

Za optimalno delovanje oziroma gibanje telesa je potrebno sinhrono delovanje mišic. Z meritvijo natančno določimo razmerja med mišicami kot so; laterarne simetrije (med levo in desno stranjo telesa) ter funkcionalne simetrije (med nasproti delujočimi mišicami). Trener ali posameznik lahko tako s TMG sistemom in pridobljenimi podatki, trening brez ugibanja prilagodi sebi ali posamezniku in optimizira tranažni proces za doseganje najboljših ciljev.

Če telo poslušamo nam ta marsikaj pove. Preventiva pred poškodbami je pomemben del tranažnega procesa tako za športne klube/ekipe, športne posameznike kot tudi za običajno populacijo, saj tako zmanjšujemo možnost za nastanek poškodb. S TMG meritvijo identificiramo mišice in sklepe, ki bi lahko potencialno predstavljali nevarnost za poškodbe. To določimo skozi različne pridobljene parametre, ki nam povedo o stanju mišice in mišičnih skupin (zakrčenost mišic, ohlapnost mišic ali prenizka mišična aktivacija).

TMG sistem lahko uporabljamo v vseh fazah rehabilitacije. Meritve, ki so bile opravljene v obdobju pred poškodbo, meritve, ki so opravljene v obdobju med poškodbo in meritve, ki so opravljene v obdobju po poškodbi s katerimi določimo ustrezno funkcionalnost mišice. Ker je TMG meritev neinvazivna diagnostična metoda, je ta še posebej primerna za uporabo med procesom rehabilitacije poškodb kot komplementarna metoda oziroma metoda, ki nam na koncu pove ali je mišiča uspešno okrevala po poškodbi.

TMG Meritev – Spodnjega dela telesa
100,00 €
meritev

Meritev 11 parov mišic

Interpretacija rezultatov meritve

Svetovanje pri tranažnem procesu

Sestava vadbenega plana * (ni vključeno v ceno)

TMG Meritev – Zgornjega dela telesa
80,00 €
meritev

Meritev 7 parov mišic

Interpretacija rezultatov meritve

Svetovanje pri tranažnem procesu

Sestava vadbenega plana * (ni vključeno v ceno)

TMG Meritev – Celotnega telesa
160,00 €
meritev

Meritev 18 parov mišic

Interpretacija rezultatov meritve

Svetovanje pri tranažnem procesu

Sestava vadbenega plana * (ni vključeno v ceno)

ŽELITE IZBOLJŠATI REZULTATE? OBIŠČITE NAS

Za termin meritve se je potrebno predhodno dogovoriti na spodnji številki, preko elektronskega naslova ali z oddano prijavnico, ki jo lahko najdete v levem okvirčku. Veselimo se vašega obiska!

Naslov: Vojkova cesta 58, Bežigrad, 1000 Ljubljana (v neposredni bližini centra/kluba Cvetličarna)
Telefon: 069/655-756
E-pošta: info@ttm-vadba.si

 

SKUPAJ DO BOLJŠIH REZULTATOV!